CBRE kjøper landemerke på Rådhusplassen

CBRE kjøper landemerke på Rådhusplassen

CBRE Global Investors kjøper det historiske bygget Hieronymus Heyerdahlsgate 1 på vegne av ett av sine pan-europeiske fond. Hieronymus Heyerdahlsgate 1 ligger ved siden av Rådhuset i Oslo, og er et landemerke i prestisjeområdet Vika.

Det moderniserte bygget består av 14.000 m² kontor og handel, og flere av leietakerne har vært i eiendommen siden bygget stod ferdig i 1936. Hieronymus Heyerdahl som var ordfører i Kristiania fra 1912-1914 og er særlig kjent som pådriveren for oppføringen av Oslo Rådhus og utviklingen av Vikaområdet.OSLO 20150520 Foto: nyebilder.no

«Vi er veldig fornøyde med å ha sikret oss en av Oslos mest kjente kontoreiendommer for ett av våre fond. Vi ser frem til å fortsette arbeidet som familien Bendixen har utført for å posisjonere HH1 som en av de beste kontoreiendommene i Oslos CBD.», sier Andreas Norberg, Head of Acquisitions Nordics, CBRE Global Investors. CBRE Global Investors eier allerede Bogstadveien 11, også kjent som Tatlergården, som nå er H&Ms flaggskipbutikk i Oslo.

 

Selger er Bendixen Eiendom AS. Eiendommen har vært i Bendixen-familiens eie siden det ble bygget, og har ikke tidligere vært solgt. Mette Bjerke, forvaltningsansvarlig for eiendommen, kommenterer: «Gjennom selgers kompetanse og langsiktige eierstrategi fremstår eiendommen tidsmessig og blant de best vedlikeholdte bygg fra sin tidsalder. Selger anser CBRE Global Investors som en verdig etterfølger som har potensiale til å ivareta og utvikle eiendommen ytterligere og samtidig ivareta den viktige funksjonen bygget har i utviklingen av dette sentrale byområdet.

UNION Norsk Næringsmegling var rådgiver for Bendixen-familien i transaksjonen.

OSLO 20150520 Foto: nyebilder.no